maanantai 27. tammikuuta 2014

Mustang Mach-1 Projektiauto

Projekti polkaistiin käyntiin pikkuisen ennen joululomia vaan nyt vasta aloin kirjoittelemaan.

Eli, meidän projektiauto on Mustang Mach-1, eli ei mikään ihan tavallinen auto, auto oli tullessaan punainen mutta näillä näkymin autosta on tulossa originaali vihreä. Luokkamme valitsi projektiin projektipäälikön, markkinointipäälikön ja oppilastyön johtajan. Minusta tuli projektipäälikkö, Sanna-Mari rantasesta tuli oppilastyön johtaja, ja Osku Lehtosesta markkinointipäälikkö, eli minun ja  Sannan työ on ohjata muita ja katsoa että kaikille on hommia, ja Oskun tehtävä on levittää tietoa tästä projektista. Tätä projektia on niin vaikea rueta vaihe-vaiheelta kertomaan että laitan kuvia ja kerron että mitä tehdään.Tämmönen se auto alunperin oli

Tuo on suuntaa antava väri, tuossa oleva väri on vähän väärä, mutta tuon tapaisella vihreällä auto tulee

Auto hiottiin "auki" kauttaaltaan ja kyllähän sieltä tekemistä löytyi.

Pojilla on siinä konepelti työn alla, jonkun verran piti sitäkin kittailla ja paukutella suoraksi (vas, Janne Oik. Jouni)


Jouni ottaa ylimääräisiä kittejä pois kirurgin tarkkuudella :)
Juuso otti hoitaakseen Takakyljen suoraksi, ja hyvältähän se näyttää


Toinenkin kylki vaati vähän oikomista, tytöt ja Juho oikoi sen.


Kummatkin kaaret oli myös aivan mutkalla, joten pojat paukutteli ja kittaili ne suoraksi.

Tytöillä oli työmaata tuossa etukaaressa, kuvassa Sanna paukuttelee sitä meisselillä suoraksi

Laura hoiti toisen oven pohjakuntoonJa minä toisen, jonkun verran sai tuon pokkauksen kanssa tapella, mutta kyllä se siitä sitten suoristu kun tarpeeks pitkään muokkas.


Sittenkun sain pokkauksen suoraksi ja rupesin tuota ala-osaa hiomaan niin sieltä löytyi vähän ruostetta josta Juha sitten mojautti kittilastalla läpi. Ovi laitettiin peltisepälle.
                                                         Emmi teki takaluukun.Kerkesivät jo Marikan kanssa pohjamaalata sen ja rueta hiomaan sitä.Pilari oli tinattu ruosteen päälle, joten avasimme sen puukolla, ja laitoimme peltisepälle, kuvassa pilari sen jälkeen kun tuli peltisepältä.


Jouni hoiti Juhon kanssa takaluukun alusen kuntoon. Kuvassa Jouni


Kattokin hiottiin kauttaaltaan ja kittailtiin tarpeen mukaan.


Vasemmassa etukaaressa oli kitin alla varsinainen Shangai-surprise kun sitä ruettiin aukasemaan.Kitti lähti laattoina irti, ja alta paljastui tuommonen. Siinä olikin Oskulle, Valtterille ja Tonylle hommaa...


Hyvin ne on pojat saanu tehtyä sitä, ensin laittovat lasikuitu kitillä suurimmat umpeen, ja sitten rupesivat normi kitillä leipomaan sitä suoraksi.Sillä aikaa kun muut on tehnyt autoa niin Emilia ja Aina on maalailleet meille messuille kylttejä
Porukka työstää mussea 


Tytöt työstää ruttuun mennyttä etukaarta, työtä riittää vielä paljonkiTakakaari alkaakin olla jo suorassa, samoin takaposki vasemmalta puoleltaTuota takapilaria saikin kittailla aika paljon että suoristui, mutta hyvä tuli.


Juho kittaili ja teki noi taka palikat muitten hommien ohessa.
Janne ja Jouni veti epoksia konepeltiin ja sen jälkeen ruiskuttivat kontrolliväriä siihen että näkeevät tarvitseeko kitata tai muuten oikoa enempää.


Sitten pojat hioivat sen tasaiseksi tukien kanssa.


Porukka työn touhussa.


Tytöt vetivät parempi kuntoisen oven jo epoksiin ja hiomaväriin.


Sitten tehtiin vähän koe istutusta.Vielä oli kitattavaa konepellissä.


Kaaret irroitettiin työn helpoittamiseksi, Tony ja Valtteri saivat ripeästi tehtyä kaaren suoraksi
Sitten ruiskutettiin epoksia autoon, alla ruiskutus tiimi
vasemmalla Juho keskellä minä ja oikealla Juuso
Auto hiottiin välissä tukien kanssa suoraksi ja sitten ruiskutettiin valkoinen hiomaväri.Sen jälkeen autosta maalattiin oven sisukset ja muut vaikeat paikat. 
ja konepellin alunen matta mustalla


Sitten auto kasattiin, apunamme oli Petri Lemmetty, Petrillä on yritys nimeltään LMD-Service, Petri oli erittäin asiantunteva ja ripeä tekemään, plussaa oli myös ystävällisyys, oli oikein mukava koota autoa Peten kanssa. Suosittelen suuresti jos tarvitsee noissa jutuissa apua !Kuvassa itse mestari, Petri LemmettyKasauksen jälkeen tytöt vetivät valkoisen hiomavärin myös oikeaan oveen ja sen jälkeen alkoi armoton vesihionta.Vesihiottua pintaa lähietäisyydeltä.


Auto putsattiin pölystä ulkona ja viimeistely hionnat tehtiin sekä pyyhittiin vesihionta kuona pois valmiista kohdista.Mustang takasin sisään ja päivä oli pulkassa.


Porukka suojaamassa mustangia valkoista väliväriä varten.Auto suojattuna.Pojat valmiina ruiskuttamaan, oikealla Jouni ja vasemmalla Juho


valkoisen ruiskuttamista.

Jouni

Juho


Minä itse.


Sitten suihkittiinkin jo oikeaa väriä, tytöt ruiskutti pohjakerroksen ja minä, Jouni, Laura ja Emmi efekti kerroksen.
Sitten oltiinkin jo valmiita lakkaamaan, päivä olisi normaalisti loppunut 12 aikaan, mutta vapaaehtois ryhmä jäi lakkaamaan auton.


Pojat sekottavat lakkaa.Lakkaus tiimi oikealta vasemmalle. Emmi, Emilia, Laura, Sanna, Minä, Juho, Jouni


Ja sitten mentiin.

Juho


Juho

 Kyllähän siitä hyvän näkönen tuli.
Mutta ikinä ei säästy virheiltä, muutamasta kohdasta auto valui ja muutamasta kohdasta jäi kuivaksi.


Jäätiin poikien kanssa vielä ottamaan suojat pois lakkauksen jälkeen.
Juho kuvassa.Pitkän päivän jälkeen lähdettiin viikonlopun viettoon ja maanantaina minä ja Jouni välihiottiin koko auto Juhon , Jannen ja Juuson avustuksella ja ja auto lakataan uudelleen. Käytimme hiomisessa p800 paperia sekä harmaata hiontavillaa, joitain tasopintoja otettiin myös p1000 koneella.
Minä ja Juho sitten lakattiin auto uudelleen perjantaina, pitkän päivänhän se teetti, 6 asti meni. Pieni kämmi kävi sitten siinä lakkaa sekotettaessa sitten, kaadoin vahingossa väärää kovetetta lakkaan, laitoin nopean kovetteen hitaan sijasta, joten pinnasta tuli vähän röpelöinen. Annettiin auton kuivahtaa viikonlopun yli ja vedetään uudelleen yli.
                                                         
                                                          Kuvassa Juho

Kuvassa Juho vasemmalla ja Juha oikealla.
                             


Hiottiin sitten Juhon kanssa auto kahestaan uudelleen mataksi.
Ja puhalleltiin puhtaaksi pölystä.


Juho puhaltamassa ovea.


Suojailtiin oven välit tuommoisella kääntöteippaus tyylillä, tuolla ei tule niin terävät lakkarajat joten se on erittäin käyttökelpoinen tyyli.


Ja sumun etenemistä laitettiin estämään tommoinen "mato" Perjantaina sitten taas paiskittiin pitkä päivä Juhon ja Juhan kanssa, kuuteen asti meni tälläkin kertaa, ja tällä kertaa hitaan kovettajan kanssa :) Pinnoista tuli tosi hyvät ! Muutama valuma tuli mutta ne on helppo korjata. Pitkän päivän jälkeen lähdimme viikonlopun viettoon.


Juha vasemmalla ja Juho oikealla.


Maanantaina auto vietiin ulos ja katseltiin sitä siellä,
Autohan näytti auringossa melko makealta ! 
Sitten ruettiin teippailemaan rajoja mustiin kohtiin, ja asensimme sabluunan konepeltiin Jarin kanssa.
Jari sovittelemassa sabluunaa kohdilleen.


Ensin asennettiin nokan sabluuna.
Ja sitten lisättiin raidat loppuun asti.
Lopulta konepelti näytti tuolta.


Sitten jäätiin taas ylitöihin perjantaina Lauran, Sannan ja Juhan kanssa. Kolmas perjantai putkeen..
Taas se meni sinne kuuden kieppeille mutta paljon saatiin aikaan.

Laura ruiskuttamassa. Takana minä ja Sanna.

Valmiina auto näytti aika komealta. 


Vasemmalta oikealle: Laura, Sanna ja minä. Pitkän päivän jälkeen kelpasi taas lähteä viikonlopun viettoon.Maanantaina mainos-ässän kaverit tuli teippaamaan auton mustat raidat

Vähän katsotaan kuvista mallia
asetellaan teippejä.
Komeahan siitä tuli !
Sitten käytettiin renkaat irti ja maalattiin mustalla kaarien sisusta.Sitten laitettiin sisusta kuntoon, ovipahvit paikalleen ja uudelleen verhoillut penkit.
Sitten alkoikin olla jo melko hoppu, oli torstai ja perjantaina alkoi näyttely. Joten ylitöitä se taas sitten teetti torstaina, Juhon ja Jounin kanssa jäätiin autoa puunamaan viimeiseen loistoonsa, ja laittamaan viimeiset palikat paikalleen. Kiilotimme vanteet ja kaikki kromilistat ja muut, putsasimme auton ja vahasimme sen huolellisesti, ja asensimme spoilerin ja takasäleikön.

Kyllähän se näytti hyvälle puunauksen jälkeen.

Se torstai oli pisin mitä projektin aikana tehtiin, 8 aamulla tultiin kouluun normaalisti ja siinä vähän päälle 11 illalla lähettiin.Aamulla laitettiin loput romut kasaan ja suunnattiin Tampereelle kasaamaan messu osasto.


Lemmetyn Petri hoiti mustangin kuljetuksen Sitten kasailtiin kojut ja muut auton luokse ja puunailtiin vielä vähän, sitten lähettiin kotiin,
Launtaina tultiin sitten messuille esittelemään autoa, paljon se keräsi kehuja ja huomiota, oli kiva olla osana tekemässä sitä.


Projektimme oli viimein valmis, sitten otettiin rennosti. Grillailtiin ja pidettiin hauskaa koko luokan kesken.
I12TP, sekä Harri Vendelin ja Juha.Kiitos kaikille projektia seuranneille !
1 kommentti: