tiistai 5. helmikuuta 2013

Korkeapaineruisku

Tehtävä oli käydä korkeapaineruisku läpi, ja laittaa se toiminta kuntoon. Juhon kanssa se sitten tehtiin. Elikkäs näin se suurinpiirtein tapahtuu.


1. Jos järjestelmässä on paineilmaa se täytyy tyhjentää ennen huoltotoimenpiteitä.
Tarkista että painemittarit näyttävät nollaa.

2. Aloita avaamalla maalisuppilo, tarkista ja tarvittaessa puhdista sen pohjalla oleva suodatin.3.  Avaa pumppusuodatin.Ensiksi aseta avain kohdilleen, sitten väännä holkki varovasti auki, jos se ei aukea ilman suurempaa väkivaltaa, järjestelmässä on todennäköisesti painetta, ja silloin kyseistä osaa ei saa aukaista. holkin irroituksen jälkeen nostetaan suojakuori pois

sen jälkeen voidaan irroittaa suodatin ja puhdistaa se


4. Kun pumppusuodatin on puhdistettu, tarkistetaan sylinterin öljyn määrä ja laatu, lisätään/vaihdetaan tarvittaessa 


5. Sen jälkeen avataan pistoolista kahvasuodatin ja puhdistetaan se.
6. Sen jälkeen avataan hajoitus ilmasuutin.


Ja otetaan hajoitusilmasuuttimen pohjalta ainesuutin ja tarkistetaan että se on puhdas ja naarmuton.

Sitten tarkistetaan suuttimen ja pistoolin liitos kohta. Pinnoissa ei saa olla naarmuja tai maali lähtee uria pitkin ja roiskuu minne sattuu.

7. Viimeiseksi tarkistetaan letkut että niissä ei ole halkeamia tai muitakaan haittoja.8. Tarkistuksien jälkeen järjestelmä voidaan kytkeä paineilmajärjestelmään, paine täytyy säätää seinästä sopivaksi ja sen jälkeen säätää korkkarin omilla säätöruuveilla 9. Sen jälkeen maali suppiloon ja maalaamaan.

1 kommentti:

  1. Tehtävä suoritettu hyvin. Kuvat ja selvitykset ovat juuri niistä työvaihesta, jotka ovat tekemisen kannalta olennaisia.

    VastaaPoista